Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • woda

    1 szklanka
  • sól

    1 szczypta
  • jajko

    1 sztuka
  • jagody

    2 szklanki
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki pszennej, wody, szczypty soli i jajka należy zagnieść ciasto( jajka można nie dodawać). Ciasto rozwałkować na stolnicy i wykrawać je przy użyciu szklanki. Na każdym krążku układać po łyżce jagód i zlepiać pierogi. W garnku zagotować wodę z olejem i wkładać do niej pierogi. Gotować do momentu wypłynięcia pierogów na wierzch. Wyjmować je łyżką cedzakową i podawać ze śmietaną i świeżymi jagodami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

23.01.2014 10:10
Już nie mogę się doczekać świeżych jagód

romanrafal

25.11.2013 14:07
uwielbiam takie pierożki,pyszności

RenataZ-et

17.08.2013 23:25
lubię każde pierogi

IKrakowianka

01.10.2012 17:02
wyglądają znakomicie

Miki

17.06.2012 19:46
mniam

Katarzyna/kate1980

31.03.2012 22:30
uwielbiam takie pierogi

IZABELA29

13.12.2011 08:44
pyszności tylko kto mi je zrobi ,ja do nich nie mam cierpliwości

Kasia77

14.07.2011 16:30
mmm... palce lizać

Kopiko1983

28.01.2011 08:59
Mniam, mniam...

Iwusia

05.07.2010 11:46
Pyszności nam tu pokazujesz :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat