Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka z Podlasia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
boczek 25 dag
cebula 3 szt
jajko 2 szt
mąka 1/2 szkl
majeranek 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: babka z Podlasia

Ziemniaki i cebulę obieramy, płuczemy i zcieramy na tarce z małymi oczkami. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Do startych ziemniaków i cebuli dodajemy jajka, mąkę sól pieprz i majeranek. Na koniec dodajemy podsmażony boczek i całość mieszamy. Formę do pieczenia smarujemy masłem i przekładamy do niej masę. Pieczemy w tem. 180C ok godz.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak