Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SMAŻONE OZORKI WIEPRZOWE

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozorki wieprzowe 1 kg
ziele angielskie 4 ziarenka
pieprz 4-6 ziarenek
sól do smaku
masło 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: SMAŻONE OZORKI WIEPRZOWE

Do garnka z wodą dodać przyprawy i zagotować.Ozorki dobrze wymyć i włożyć do gotującej się wody.Gotować do miękkości.Czas gotowania zależy od wielkości ozorków.Jak będą miękkie zdjąć z nich zbędną skórkę.Pokroić w plastry i przesmażyć na rozgrzanym masełku z obu stron.Podawać do ziemniaków lub pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 12.01.2014 15:41
przepadam za ozorkami
Wafelek2601 02.11.2013 17:42
Ciekawa propozycja
adelajda 11.07.2013 15:19
to coś dla mojego męża
anemon 21.01.2013 11:33
Dla mnie to bardzo egzotyczne danie, jeszcze nigdy nie jadłam, ale widzę. że musi być smaczne, bo ma wielu zwolenników.
smakoszek 06.01.2013 22:02
pyszne,ja je bardzo lubię
Izabela/bella81 03.06.2012 21:31
ozorki są smaczne :) jadam w galarcie, salcesonie... takich jeszcze nie jadłam, ale muszą być tak samo smaczne... @Izabela Nowak - Słońce, mięso z ozorów jest bardzo chude i na prawdę ma dobry smak, po prostu nie trzeba myśleć o tym co się je, a o tym jak smakuje :)
Motorek 01.04.2012 11:20
fajne
Mariusz10 22.03.2012 19:41
smaczne
Krystyna32 22.03.2012 09:02
extra
IZABELA29 22.03.2012 08:37
i nie wiem czy bym się skusiła
IZABELA29 01.03.2012 10:04
a ja wcale
ben-ka 01.03.2012 09:43
dawno nie robiłam.
Wojt@s
Wojt@s 25.02.2012 22:15
extra
misia53 25.02.2012 14:09
też bardzo lubie ozorki
Dorota59 24.02.2012 21:48
lubię ozorki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak