Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2 litry
marchewka 2 sztuki
por 1 sztuka
ryż 100 gram
przecier ogórkowy 1 mały słoiczek
śmietana 300 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
kucharek uniwersalny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z ryżem

Bulion gotujemy, dodajemy starta marchewkę oraz umytego i pokrojonego pora. Do gotującego się bulionu dodajemy ryz gotujemy 30 minut. dodajemy przecier ogórkowy. Dalej gotujemy, następnie dodajemy śmietane i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 08.05.2012 20:48
z ryżem jeszcze nie jadłam
SmacznaPyza 24.02.2012 20:28
wygląda jak zupa mleczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak