Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tłuste pączki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
żółtko jajek 3 szt
cukier puder 3 łyżka
masło 2 łyżki
drożdże 2 dag
mleko 4 łyżki
marmolada
smalec 1 kg
spyrytus 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: tłuste pączki

w letnim mleku rozcieramy drożdże i zostawiamy do wyrośnięcia żółtka ucieramy z cukrem pudrem i dodajemy wyrośnięte drożdże alkohol mąkę i szczyptę soli mieszamy potem dodajemy roztopione masło i wyrabiamy przykrywamy ściereczka i dajemy do wrośnięcia gdy ciasto podrośnie nabieramy ciasta na jeden pączek płaska łyżką rozprowadzamy na dłoni i nadziewamy marmoladą formujemy pączek smażymy w dużej ilości smalcu z obu stron potem prószymy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 25.02.2012 08:43
mniam
aginaa 24.02.2012 20:54
pyszne
msmariusz 24.02.2012 19:13
tłuste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak