Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka z zupka chinska i fasolka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zupki chińskie pikantne 2 sztuki
pierś z kurczaka 1 podwojna
fasola czerwona z puszki 1 puszka
papryka 2 sztuki
kukurydza w puszce 1 puszka
majonez 1 sloik
kapusta pekińska 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka z zupka chinska i fasolka

ZUPKI pokruszyc; PIERS Z KURCZAKA w kawalku ugotowac; PAPRYKI mozna kupic 2 czerwone lub czerowna i zolta; FASOLKE jesli przez przypadek lub poprostu innej niebylo i kupimy z zalewie pomidorowej to nalezy wysypac ja na sitko i "umyc" zimna woda. Laczymy ze soba skladniki czyli wrzucamy pokrojona pekinke, makaron z zupek, fasolke, kukurydze, pokrojone w kosteczke papryki i "pokruszona" w paseczki piers z kurczaka. Nastepnie przyprawiamy przyprawami ktore znajdowaly sie razem z makaronem w zupkach chinskich. I na koniec duuzo majonezu! Zadaniem majonezu jest sprawienie zeby makaron napecznial i stal sie miekki, dlatego tez nie ograniczajmy sie :)
Ale tez nie przesadzmy. Najlepiej dodac troche (tak jak przecietnie dodajecie do salatek) a potem jak uznacie ze salatka jest za sucha dodac jeszcze troche :) Zycze smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 29.02.2012 10:40
super
halina17 25.02.2012 00:03
smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak