Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 7 szt
mięso gotowane z drobiu 30 dkg
jajko 3 szt
sól i pieprz
olej
cebula 1 szt
bułka 1 wrocławska

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z pieczarkami

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w kosteczkę.
Mięso gotowane zemleć w maszynce, z cebulą i podsmażonymi pieczarkami.
Dwa jajka ugotować na twardo, pokroić jajka w kosteczkę, dodać do masy razem z jajkiem surowym, solą , pieprzem i papryką, dokładnie wymieszać.
Z bułki odciąć końcówki, wybrać miąższ.
Przygotowanym farszem nadziać bułkę, dołączyć odkrojone przylepki z bułki, owinąć bułkę w folię aluminiową i odstawić na 1 godz. do lodówki.
Roladę pokroić w plastry,ułożyć na półmisku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 25.02.2012 15:07
smaczne
aginaa 25.02.2012 15:07
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak