Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa na rosole drobiowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczaw świeży 2 garście
rosół drobiowy 1,4 litra
cebula 1 sztuka
śmietana 100 ml
jajko 5 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy ciemny 1 łłyżka
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa na rosole drobiowym

Szczaw umyć, drobno posiekać. Włożyć na rozgrzaną oliwę i przesmażyć mieszając. Cebulę obrać. Zagotować rosół, dodać cebulę oraz szczaw. Gotować 10 minut. Jajka ugotować na twardo, obrać. Każde jajko pokroić w ósemki. W zupie rozprowadzić śmietanę. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym ciemnym. Zupę nalać na talerze, dodać jajka pokrojone w ósemki.

mój nick muchomor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 28.05.2012 18:52
Uwielbiam zupę szczawiową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak