Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowy barszcz

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1 litr
ogórki kiszone 2 sztuki
śmietana 80 ml
koperek 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki
zalewa z ogórków kiszonych 120 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowy barszcz

Rosół drobiowy doprowadzić do wrzenia. Dodać zalewę z ogórków kiszonych. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do rosołu. Gotujemy ok 15 minut. Koperek umyć, posiekać. Czosnek obrać i dodać pod koniec gotowania do barszczu. W barszczu rozprowadzić śmietanę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Posypać barszcz koperkiem. Podajemy np z gotowanymi ziemniakami.


nick muchomor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 10.11.2016 18:38
smaczny barszcz
cooleczka 28.08.2013 20:47
brzmi ciekawie
jozefinach 03.03.2012 10:44
Lubię ogórki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak