Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny gulasz na rosole

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 60 dkg
rosół 1 litr
mąka 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
olej do smażenia
pepperoni 1 szt.
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny gulasz na rosole

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w dużą kostkę.
Krok 1 - Pikantny gulasz na rosole foto
2
Mięso obtoczyć w mące i zrumienić na oleju.
Krok 2 - Pikantny gulasz na rosole foto
3
Cebulę pokroić w kostkę. Czosnek i paprykę razem z pestkami drobno posiekać. Cebulę, czosnek i paprykę dodać do mięsa, chwilę razem smażyć.
Krok 3 - Pikantny gulasz na rosole foto
4
Zalać rosołem, zagotować. Dusić na średnim ogniu pod przykryciem do miękkości (o. 1 godzinę), mieszając od czasu do czasu, zwłaszcza pod koniec duszenia.
Krok 4 - Pikantny gulasz na rosole foto
5
W razie potrzeby doprawić do smaku solą (ja już nie dodawałam soli).
Krok 5 - Pikantny gulasz na rosole foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 21.07.2012 09:31
fajny;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak