Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ananas w cieście z konfiturą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ananas w puszce 1
mleko 1 szklanka
mąka 0,5 szklanki
wiórki kokosowe 5 łyżek
jajko 2
cukier waniliowy 1
konfitura wiśniowa
cukier puder
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ananas w cieście z konfiturą

Do maki wsypujemy cukier waniliowy, wiórka kokosowe jajka oraz stopniowo mleko i miksujemy na gladkie ciasto nalesnikowe. Ananasy odsączamy z syropu i osuszamy, nastepnie zanuzamy w ciescie nalesnikowym i smażymy po obu stronach na rozgrzanym tluszczu na rumiano. Po usmażeniu cieple ananasy układamy na talerzyku i nakładamy do dziurki w środku po 1 łyżeczce konfitury wiśniowej (może być inna ale wazne by w kolorze czerwonym), posypujemy cukrem pudrem i jemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 29.01.2013 08:38
fajny pomysł
RenataZ-et 02.09.2012 15:03
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak