Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jablka smażone, nadziewane wiśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4
wiśnie 15 szt
mąka 0,5 szklanki
mleko 1 szklanka
jajko 2
cukier puder
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jablka smażone, nadziewane wiśniami

Jabłka obieramy ze skórki i za pomocą specjalnego przyrządu wydrążamy środek jabłek. Wiśnie pozbawiamy pestek i wkładamy je w otwory jabłek po gniazdach nasiennych. Do mąki wbijamy jajka, stopniowo dolewamy mleko i calość miksuejmy na ciasto nalesnikowe. jablka zanurzamy w cieście nalesnikowy i odrazu wkładamy do rozgrzanego tluszczu i smażymy je około 5 minut by skórka była rumiana. Po wyciągnięciu z oleju obsypujemy cukrem pudrem i podajemy jako deser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 06.12.2013 09:41
na pewno pyszne jabłka
caralajna 01.08.2012 16:21
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak