Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony camembert

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser camembert 3 sztuki
jajko 2 sztuki
olej do smażenia
mąka do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony camembert

Kroki postępowania

1
Jajka wbić na talerz, rozbełtać.
Krok 1 - Smażony camembert foto
2
Ser obtaczać w mące, zamoczyć w jajku, obtoczyć w bułce tartej. Ponownie zamoczyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Panierkę dobrze dociskać do sera, żeby ser nie wypłynął podczas smażenia.
Krok 2 - Smażony camembert foto
3
Ser kłaść na rozgrzany olej, posypać z obu stron przyprawą.
Krok 3 - Smażony camembert foto
4
Smażyć po kilka minut z obu stron.
Krok 4 - Smażony camembert foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 06.12.2012 22:09
kto nie próbował nigdy takie sera niech nie czeka tylko zabiera się za wykonanie
cooleczka 05.06.2012 23:35
często gości na moim stole
Kas2 24.02.2012 15:09
pięknie się rozpuścił

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak