Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste piwo

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piwo 1 litr
cynamon 1 łyżeczka
żółtko jajek 4
cukier 4 łyżek
Goździki całe Prymat 10 sztuk
pomarańcza 0.5

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste piwo

Do żóltek dodajemy cukier i ucieramy je na dobrze puszysty kogiel mogiel. Do piwa dodajemy plastry pomarańczy (razem ze skórką, goździki oraz cynamon - nastawiamy na gaz i porządnie podgrzewamy. Kiedy lekko ostygnie (ale musi być ciągle ciepłe), to stopniowo wlewamy do utartych zóltek ciągle mieszając. Piwo rozlewamy do kufelków i pijemy. Ma słodki, korzenny smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 06.01.2013 07:59
ciekawe
Anna169Hosz 26.08.2012 20:58
Coś nowego.
cooleczka 18.04.2012 20:42
dobrze wiedzieć :)
smakowita 15.03.2012 10:35
bardzo ciekawy przepis ,muszę wypróbować
hastalavista 05.03.2012 15:48
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak