Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka brokułowa w sosie muszkatołowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brokuł pół szt
rzodkiewki pęczek
ogórki kiszone 2 szt
oliwa 2 łyzki
gałka muszkatołowa
ocet 1 dherry

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka brokułowa w sosie muszkatołowym

Brokuła podzielic na różyczki, umyć i ugotowac na parze - zajmie to ok 10 min - brokuł musi byc miękki ale pozostać jędrny i ładnie zielony, nie może być rozgotowany. Brokuła przekładamy do miski. Rzodkiewki myjemy, oczyszczamy i kroimy w plasterki, dodajemy do brokuła. Ogórki kroimy w drobną kostke i dodajemy do brokuła. Czas na przygotowanie sosu. Oliwe i ocet wlewamy do małego słoiczka, ścieramy do nich niewielką ilośc gałki muszkatołowej. Sos mieszamy i polewamy nim sałatkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 11.04.2012 00:33
brzmi smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak