Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 80 dag
pieczarki 0,5 kg
cebula 1
masło 2 łyżek
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z pieczarkami

Pieczarki oraz cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę, po czym przesmażamy je na maśle, doprawiamy sola i pieprzem. Pierś z inyka rozcinamy na pół, lekko rozbijamy i soprawiamy od wewnątrz sola i pieprzem. Nakładamy usmażone pieczarki po czym składamy mięso i obwiązujemy sznurkiem, tworząć roladke. Solimy i pieprzymy z zewnątrz, ukladamy na werchu lyzkę masła i wkładamy do rękawa kuchennego. Pieczemy mięso 40 minut. Po yjeciu kroimy i podajemy do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 19.10.2013 22:19
a ja dzisiaj robilam indyka na slodko
misia53 25.11.2012 19:03
bardzo smaczny obiad
Anio?eczek 17.07.2012 17:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak