Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka o smaku rumowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5
cukier 20 dag
aromat rumowy 1
cukier waniliowy 1
mąka 2.5 szkl
masło 3/4 szkl
drożdże 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Babka o smaku rumowym

Żóltka ucieramy z masłem, aromatem rumowym oraz cukrem wanilinowym i cukrem zwykłym. mąkę łączymy z drożdżami i dodajemy do utartych wczesniej składnikow i dalej miskujemy. Ubijamy pianę z bialek i dodajemy do wyrobionej mąki i całość delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do formy na babke do 1/2 jej wysokości i odstawiamy na 60 minut do wyrosniecia, a następnie pieczemy ją przez godzine w temp 180*. jest puchata i smaczna

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 20.03.2012 15:00
super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak