Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szpinakowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 20 dag
czosnek ząbki 2
masło 1 łyżki
śmietana 30% 1 szklanka
mąka 2 łyzki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szpinakowy

na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy mrożony czposnek oraz rozgniecione zabki czosnku i przesmażamy przez 6 minut. Śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do usmażonego szpinaku - dalej podsmażamy do czasu aż nieco zgestnieje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gorącym sosem możemy polewać ziemniaki lub tez mięso pieczeniowe. Smaczny jest

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak