Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybkie racuszki jogurtowe z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mleko 1/2 szkl
jogurt naturalny 1/2 szkl
mąka 1, 5 szkl
cukier do smaku
jabłka 2 szt
sól do smaku
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: szybkie racuszki jogurtowe z jabłkami

Jajka roztrzepujemy z cukrem i solą, dodajemy utrzepując mleko i jogurt, potem mąkę z proszkiem - ciasto ma być o konsystencji naleśnikowego. Dodajemy starte na grubej tarce jabłka.
Na rozgrzany olej kładziemy łyżką owalne placuszki, przykrywamy pokrywką, jak się zrumienią od dołu i zetną na górze, przewracamy i dosmażamy bez przykrycia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 31.08.2013 09:47
smaczne lubię takie racuszki
Wacław 19.05.2013 09:34
pyszne,lubię takie
romanrafal
romanrafal 22.12.2012 08:29
pyszne placuszki
Ada-Gaba 18.11.2012 08:46
znakomite
misia53 25.02.2012 15:09
świetne
MAR3STA 24.02.2012 17:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak