Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
żółtko jajek 5 szt
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
margaryna 1 szt
cukier 3 łyżki
jajko 3 szt
cukier 1 szkl
margaryna 1/2 szt
budyń 2 szt
białko 5 szt
cukier 3/4 szkl
mąka ziemniaczana 2 łyżki
brzoskwinie w puszce 1 szt
twarożek 1 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

Wszystkie składniki na ciasto przełóż na stolnicę i zagnieć z nich gładkie ciasto. Następnie owiń je folią i schowaj na 1 godzinę do lodówki. Kiedy się schłodzi podziel je. 2/3 ciasta wyłóż na blachę i lekko zapiecz. Zrób masę. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno. Żółtka utrzyj z cukrem i margaryną na gładką masę. Dodaj ser i budynie, a na koniec ubitą pianę i delikatnie wymieszaj. Przełóż na podpieczone ciasto. Brzoskwinie, osącz podziel na małe cząstki i ułóż na masie serowej. Białka ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier, a następnie mąkę ziemniaczaną. Pianę rozłóż na brzoskwiniach. Na wierzch zetrzyj resztę ciasta. Piecz około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 25.02.2012 00:27
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak