Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka tortowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
cukier kryształ 10 dag
mąka pszenna 10 dag
jajko 3 sztuki
cukier waniliowy 1 opakowanie
kakao 1 łyżka
Krem:
śmietanka kremowa 25 dag
czekolada gorzka 15 dag
kakao 2 łyżki
cukier kryształ 3 łyżki
dekoracja
płatki migdałowe 1 opakowanie
gorzka czekolada 1 tabliczka
mleczna czekolada 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka tortowe

Białka ubij na pianę, dosypuj cukier i nadal ubijaj, aż piana będzie lśniąca.Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym.Połącz obie masy.Wymieszaj z mąką i kakao.Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem.piecz 15 minut w temp.200 stopni.Z ciasta wytnij 18 krążków o średnicy ok.8 cm.Do śmietanki na krem wsyp kakao i cukier, dodaj połamaną czekoladę gorzką.Podgrzewaj, mieszając, aż składniki się połączą.Mocno ochłodź i ubij na krem.Stop mleczną czekoladę.Rozsmaruj na płaskim półmisku, zostaw do zastygnięcia.Zeskrob łopatką na wiórki.Bierz po 3 krążki ciasta i przekładaj je kremem.Udekoruj według uznania

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak