Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spód mazurka biszkoptowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
cukier kryształ 1/2 szklanki
mąka pszenna 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Spód mazurka biszkoptowy

Białka ubić na sztywną pianę, dodając cukier.Wlać żółtka, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia.Wymieszać.Wylać na blachę.Piec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak