Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort gruszkowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polewa czekoladowa 2 opakowanie biała
migdały 1 opakowanie
śmietanka kremowa 3 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie
jajko 5 sztuk
nutella 10 dkg
masło 30 dkg
czekolada 40 dkg
skórka cytrynowa 1 łyżeczka
gruszki 3 sztuk
mąka 30 dkg
cukier 25 dkg
bita śmietana 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tort gruszkowy

Jaja sparzyć, masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, skórką cytrynową i jajkami. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, 3 gruszki pokrojone na kawałki i 10 dag posiekanej białej czekolady. Przełożyć do formy, piec 75 minut w temp 200stC. Kremówkę ubić z nutellą i przekładać masą tort. Po godzinie przekroić biszkopt na 2 części i przekładać kremem. Ciasto polać resztą stopionej czekolady (30 dkg. Cały wierzch zalać polewą czekoladową białą. Tort udekorować kremem i migdałami oraz bitą śmietaną w sprayu. Mój tort udekorowałam figurką pary młodej, ponieważ pieczony został na rocznicę ślubu,

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 29.02.2012 23:11
gruszkowy mmmm smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak