Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka jabłkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 sztuki
woda letnia 3 łyżki
cukier kryształ 1 szklanka
mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 6-10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Babka jabłkowa

Jajka, wodę i cukier ubić na gładką masę.Do ubitej masy dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać.Jabłka obrać, przekroić na 4 części i wrzucać do ciasta mieszając.Tak przygotowaną masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej foremki.Piec około 45 minut w temp. 180 stopni.Wystudzoną babkę posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak