Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wieprzowa z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
boczek wędzony 20 dag
pieczarki 40 dag
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
kminek 2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wieprzowa z grzybami

Mięso przekroić tak aby powstał duży płat, lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posypać solą i pieprzem, odłożyć na 1 godzinę. Grzyby suszone zalać wrzątkiem na pół godziny. Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną cebulkę, wsypać posiekane pieczarki i smażyć do odparowania płynu. Do pieczarek dodać posiekane suszone grzyby, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na przygotowane mięso wyłożyć grzyby. Na grzybach ułożyć plastry wędzonego boczku i zwinąć w rulon, mocno zawiązać kuchenną nitką. Roladę ułożyć w brytfannie, posypać kminkiem i włożyć do piekarnika. Piec w temp 200 st. około 20 minut. Następnie obniżyć temp do 180 stopni i piec jeszcze około 1 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 04.12.2012 13:05
Świetny przepis
IlonaAlbertos 17.10.2012 11:44
Pysznie się zapowiada. Uwielbiam grzyby, więc na pewno zasmakowałaby mi Twoja rolada.
Iwusia 20.03.2012 22:43
czytając przepis, wyobrażam sobie jak smakuje i chyba wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak