Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w rodzynkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 100 g
pomidor 1 szt
cebula 2 szt
rodzynki 20 g
olej 30 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w rodzynkach

Filet z indyka oczyścić,pokroić w plastry zamarynować w rodzynkach i cebuli posolić,popieprzyć dodać łyżkę miodu.Odstawić na 12 godz.PO wyjęciu z lodówki pieczemy :) następnie mieso podduszamy razem z cebula.Pomidory sparzamy kroimy w plastry wykładamy je na talerz mięso gdy jest juz gotowe wykładamy na talerz,razem z cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 09.09.2011 22:12
mniam
ewelinapac 24.10.2010 10:47
ciekawa kompozycja wygląda rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak