Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana golonka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa ok. 1 kg
sól do smaku
ziele angielskie 8 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
marchewka 3 sztuki
pietruszka korzeń 1 duża sztuka
seler korzeń wg uznania
por 2 liście
bulion 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana golonka

Kroki postępowania

1
Golonkę oczyścić, zalać wodą i zagotować. Zebrać szumowiny.
Krok 1 - Gotowana golonka foto
2
Dodać do niej ziele angielskie, liście laurowe, kostki bulionowe, odrobinę soli, obrane i przekrojone na pół marchewki i pietruszkę, obrany seler i liście pora.
Krok 2 - Gotowana golonka foto
3
Gotować do miękkości (ok. 2-2,5 godziny).
Krok 3 - Gotowana golonka foto
4
Podawać np. z musztardą i pieczywem.
Krok 4 - Gotowana golonka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 08.09.2013 10:30
Świetna golonka:)
Weronika_eM 02.07.2012 20:22
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak