Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada boczkowa z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
olej 1/2 szklanki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 4 łyżki
czosnek 4 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1,5 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
boczek 70 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada boczkowa z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Olej wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, przyprawami i ziołami.
Krok 1 - Rolada boczkowa z pieczarkami foto
2
Boczek rozkroić tak, aby utworzyć długi, cienki płat.
Krok 2 - Rolada boczkowa z pieczarkami foto
3
Mięso posmarować marynatą, odstawić w chłodne miejsce na całą noc.
Krok 3 - Rolada boczkowa z pieczarkami foto
4
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać do niej pokrojone w kostkę pieczarki, usmażyć je, oprószyć solą i pieprzem.
Zamarynowany boczek oprószyć solą. Na środku mięsa ułożyć pieczarki. Zwinąć w roladę, obwiązać nicią, ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać resztą marynaty. Piec w 180 stopniach przez ok. 1,5 godziny.
Krok 4 - Rolada boczkowa z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 09.10.2013 13:22
pyszna moje smaki
Sroczka 26.09.2012 22:03
Doskonała na kanapki.
Justa32 02.06.2012 11:52
biorę się do roboty,aż ślinka leci na sam widok!!!!
Agnieszka_B 24.02.2012 12:14
Już jestem głodna... A rolada wygląda tak apetycznie:)
Jolanta_P-S 24.02.2012 10:42
U nas wszyscy przepadaja za faszerowanym boczkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak