Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik kładziony

2.0
(0)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
woda 1 szklanka
cukier 1 szklanka
kakao 5 łyżek
mąka 2 szklanki
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 5 łyżeczek

Ser:

ser na sernik
jajko 4 sztuki
margaryna 125 gramów
cukier puder ok. 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik kładziony

Margarynę, wodę, cukier i kakao roztopić, ale nie gotować. Po ostudzeniu dodać mąkę, 4 żółtka, proszek do pieczenia, a na koniec pianę z 4 białek. Całość wylać na posmarowaną tłuszczem blachę.

Przygotować ser.  Na początku margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym żółtku, a następnie partiami ser. Całość zmiksować na gładką masę sernikową. Na sam koniec delikatnie wmieszać pianę z białek. 

Na wylane na blachę ciasto łyżkami przekładać tak przygotowany ser. 

Ciasto piec przez ok. godzinę, w temperaturze 180 stopni. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 19.04.2012 09:51
pyszny serniczek
Monika78 15.04.2012 17:21
ladnie wypieczony :)
Ada-Gaba 13.03.2012 21:45
pyszny
mili_kati 24.02.2012 21:33
Ja zawsze kupuje kilogramowe wiaderko sera twarogu
[email protected] 24.02.2012 15:11
fajny lecz sera brak
alaaa 24.02.2012 12:49
zabrakło w przepisie tego sera,ile ma go być,,
Kamila/kami007 24.02.2012 10:30
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak