Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z białej czekolady

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała czekolada 2 tabliczki
płatki migdałowe ćwierc szklanki
esencja migdałowa 1 łyżka
sos karmeowy 2 łyżki
wódka 10 ml
masło 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z białej czekolady

2 tabliczki białej czekolady rozpuszczamy w garnku nad para.Do rozpuszczonej czekolady dodajemy 2 stołowe łyżki sosu karmelowego.Mieszamy składniki.Zdejmujemy garnek z pary.Migdały miksujemy z 1/2 kostki masła.Po zmiksowaniu dodajemy do rozpuszczonej I przestudzonej czekolady z sosem karmelowym.Na koniec wlewamy ćwierć szklanki białego porto.Wszystkie składniki wymieszać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak