Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sorbet truskawkowy z czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 3/4 kg.
listki mięty
sok z cytryny 1 szt.
cukier brązowy 1 szkl.
białko
sól szczypta
czekolada biała po 1/2 tabliczki
czekolada gorzka po 1/2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: sorbet truskawkowy z czekoladą

truskawki przebrać umyć kilka odłożyć resztę zmiksować lub przetrzeć przez sitko,w rondelku zagotować cukier z sokiem z cytryny świeżo wyciśniętym i połączyć z musem truskawkowym,dodać posiekaną i umytą miętę wymieszać i schłodzić,białko ubić i połączyć z musem truskawkowym wyłożyć do metalowej miseczki i zamrozić ok.3godz.co jakiś czas przemieszać widelcem,czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej oddzielnie odłożone truskawki do połowy zanurzać w białej czekoladzie jak zastygną to drugą połowę zanurzać w deserowej czekoladzie,sorbet nakładać do szprycy i wyciskać do pucharków,udekorować truskawkami w czekoladzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 10.08.2013 08:21
ale pyszności
MAR3STA 24.02.2012 17:59
pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak