Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki do słoika

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki(małe) 2 kg
woda 3 szk
ocet 1 szk
cukier 0,5 szk
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki do słoika

Buraki oczyścić i zagotować. Odstawić na 12 godzin. Przełożyć do słoików. Wodę zagotować z octem, dodać cukier i sól. Zalać buraki. Do każdego słoika włożyć 2 goździki. Zapasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 15.12.2013 10:33
na zimę jak znalazł
olkaaa 17.01.2013 08:00
super na zimę
Dorian 07.10.2012 18:53
ekstra
kate.500 07.10.2012 18:41
idealne do zimowych obiadkow
barbara11561 28.09.2012 21:26
na pewno wypróbuję:)
Juleczka20 23.09.2012 11:48
pyszne
Karolciaf1990 19.03.2012 17:57
też takie robię...
Wafelek2601 03.03.2012 09:42
są pyszne!
alaaa 25.02.2012 11:00
też robię,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak