Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki z boczku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidorowy sos chili 3 łyżki
liście sałaty 4 sztuki
pieprz prymat do smaku
sól czosnkowa do smaku
olej do smażenia
boczek 60 chudy
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki z boczku

Boczek kroimy w grube plastry. Na każdym plasterku na środku przecinamy nożem tak jak na faworki. Jeden koniec boczku przeciągamy przez nacięcie i formujemy faworki. Każdego faworka smarujemy z obu stron pomidorowym sosem, oprószamy do smaku przyprawą do mięsa wieprzowego, solą oraz pieprzem. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy na liściach sałaty np z pieczywem.

mój nick muchomor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 13.02.2014 23:51
pyszności:)
gottrina 23.02.2012 18:07
świetne faworki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak