Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek prawie ekspresowy wg Piotra

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 1 szt
farsz na domową kiełbasę 25 dag
szynka 2 plastry
majeranek 2 szt
jajko 2 szt.
żurek 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek prawie ekspresowy wg Piotra

Kiełbasę kroimy w plastry, szynkę w kostkę, a z farszu na domową kiełbasę formujemy klopsiki. Zagotowujemy 250 ml wody, dodajemy mięsne składniki i gotujemy. Gdy klopsiki są gotowe przekładamy je do osobnej miseczki. Opakowanie żurku z torebki mieszamy z 250 ml zimnej wody i wlewamy do garnka z kiełbasą i szynką, doprawiamy majerankiem i gotujemy wg opisu na opakowaniu. Żurek rozlewamy do miseczek wraz z kiełbasą i szynką, dodajemy klopsiki, oraz połówki jajek. Dla chętnych podajemy z duszonymi kartoflami, podanymi na osobnym talerzu. .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojr63 08.03.2012 19:01
żurek to moja ulubiona zupa
pacpaw 25.02.2012 23:54
@miki faktycznie. Ciekawe czy ktoś kiedyś podawał żurek w jajku np. strusim :o)
czekoladka_m 23.02.2012 18:25
wygląda bardzo apetycznie...
mikrusiak 23.02.2012 17:53
wygląda jak jajka w jajku...;P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak