Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne kulki z niespodzianką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka mielona 50 dag
szczypiorek 1/2 pęczka
kalafior 1|3 sztuki
jajko 1 sztuka
Czosnek suszony Prymat w młynku 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1|2 szklanki
czosnkowy sos chili 1 łyżka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne kulki z niespodzianką

Kalafiora umyć, podzielić na różyczki i obgotować ok 10 minut w lekko osolonej wodzie. Szczypiorek posiekać drobno. Mięso włożyć do miski. Do mięsa wbić jajko, dodać szczypiorek. Mięso wymieszać. Doprawić do smaku czosnkiem mielonym, solą, pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego oraz czosnkowym sosem chili. Wymieszać dokładnie, gdyby masa mięsna była za rzadka dodać 3 łyżki bułki tartej. Kalafiora odcedzić, osuszyć różyczki. Bierzemy porcję mięsa, robimy placuszka, układamy różyczkę kalafiora na środku i formujemy kulkę. Następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na głębokim, rozgrzanym oleju z wszystkich stron.

mój nick muchomor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 29.07.2012 15:46
Pomysłowe kulki mięsne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak