Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka panierowana

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 40 dag
mleko 250 ml
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1|2 szklanki
pieprz do smaku
sól do smaku
gałka muszkatołowa 4 szczypty
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka panierowana

Wątróbkę umyć, usunąć błonki, zalać mlekiem i odstawić na ok godzinę. Następnie osuszyć wątróbkę ręcznikiem papierowym. Jajka wybić do miseczki i roztrzepać widelcem. Każdą połówkę wątróbki panierujemy w jajku oraz tartej bułce. Oprószamy pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Wątróbkę można podać z ziemniakami, surówką ulubioną lub z ryżem.


mój nick muchomor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 25.02.2012 07:12
nigdy takiej nie robiłam, super
Akna 24.02.2012 19:05
Moj maz uwielbia watrobke. Sprobuje tego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak