Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka wieprzowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóżki 4 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 10 dag
cebula 1 sztuka
sól czosnkowa prymat do smaku
natka pietruszki 1/2 pęczka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
golonka wieprzowa 1,5 tylna

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka wieprzowa

Golonkę oraz nóżki umyć, włożyć do garnka i zalać 2,5 litra wody. Gotujemy 2 godziny. W połowie gotowania dodać marchewkę, pietruszkę seler oraz cebulę i liście laurowe. Posolić do smaku. Gdy mięso będzie miękkie wyciągnąć do ostygnięcia. Rosół przecedzić, doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso obrać i pokroić na drobne kawałki. Marchewkę pokroić w talarki. Natkę pietruszki posiekać. Do rosołu włożyć mięso, marchewkę pokrojoną oraz natkę pietruszki. Wymieszać razem, ewentualnie jeszcze doprawić solą i pieprzem. Rozlać do pojemniczków lub miseczek, wstawić do stężenia do lodówki.


mój nick muchomor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 02.07.2013 12:51
Dobra galaretka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak