Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa na rosole wołowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
ziemniaki 5 sztuk
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz prymat do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
wołowina 50 (na rosół)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa na rosole wołowym

Marchewkę, pietruszkę, ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Mięso umyć, zalać 1,5 litra wody, dodać pokrojone warzywa oraz cebulę liście laurowe. Pod koniec gotowania dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotujemy do miękkości mięsa. Mięso wyciągnąć pokroić w kostkę. Dodać do zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą do zup.

mój nick muchomor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 11.11.2016 19:17
dobra zupa
madzialena19 07.01.2013 18:09
Smaczna zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak