Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paprykarz z wołowiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 0,5 kg
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
pomidory bez skóry 2 szt
cebula
bulion warzywny 2 szkl
papryka mielona
sól
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: paprykarz z wołowiny

Mięso pokroić w kosteczkę.Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso ,następnie dodać pokrojoną cebulę ,posolić ,posypać pieprzem i podlać bulionem.Dusić pod przykryciem pół godziny.Następnie pokroić paprykę w paski,pomidory w kostkę ,czosnek posiekać.Warzywa przesmażyć na patelni i dodać do mięsa.Dusić wszystko jeszcze do miękkości mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 08.04.2012 23:16
super
Norgiusz 20.03.2012 08:09
fajny
Motorek 19.03.2012 09:46
smaczny
Mirka-Ludomila 23.02.2012 19:18
U nas byłby to gulasz wołowy z warzywami :-) Jak zwał tak zwał, ale jest smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak