Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki pieczone z wiśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dag
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
olej 10-12 łyżek
mleko 10 łyżek
cukier 10 dag
cukier waniliowy 8 łyżeczek
ser biały 30 dag
dżem wiśniowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki pieczone z wiśniami

Ser biały rozgniatamy w miseczce widelcem. Z mąki, mleka, oleju, cukru , cukru waniliowego, proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Przy zagniataniu dodajemy po łyżeczce sera białego. Gdy ciasto osiągnie jednolitą konsystencje rozwałkowujemy i za pomocą szklanki wycinamy koła. W środek wkładamy po łyżeczce dżemu i zlepiamy brzegi. Układamy pierożki na wysmarowanej formie i pieczemy w temperaturze 200\'C ok 25 min. Gotowe pierożki lukrujemy. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 09.02.2014 18:39
Podobają mi się:)
Seba 01.05.2013 08:57
bardzo smaczne
IKrakowianka 04.07.2012 15:02
coś pysznego
bami 01.02.2012 09:41
To musi być smaczne :)
Wafelek2601 11.12.2011 01:09
super
IlonaAlbertos 18.07.2010 14:43
Muszę wypróbować Twój przepis. Lubię takie ciasteczka z wiśniami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak