Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka nacierana zupą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pireś z kurczaka 2 szt
sól
pieprz
cebula 1 szt
mąka 1 łyż
bazylia
Czosnek suszony Prymat
zupa 1 ogonowa

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka nacierana zupą

Kroki postępowania

1
kurczaka kroimy na kawałki i nacieramy przyprawą pozostawiamy ok 1 godz w lodóce
Krok 1 - pierś z kurczaka nacierana zupą foto
2
w tym czasie kroimy cebule i smażymy na maśle
Krok 2 - pierś z kurczaka nacierana zupą foto
3
do ududzonej cebuli dodajemy kawałki kurczka i msaymy ok 10 min mieszając od czasu do czasu
Krok 3 - pierś z kurczaka nacierana zupą foto
4
następnie dodajemy troszkę wody i dusimy do miękkości pod koniec doprwiamy wszystko do smaku i zagęszczamy mąką oraz pozostałą zupą w proszku
Krok 4 - pierś z kurczaka nacierana zupą foto
5
możemy podać posypany koprem
Krok 5 - pierś z kurczaka nacierana zupą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 04.09.2012 17:50
ciekawe
Piotr24 21.07.2012 22:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak