Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
cebula 1 duża
grzyby suszone 1 szklanka
masło 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami

Grzybki namoczyć w gorącej wodzie i pokroić na połówki lub ćwiartki. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na gorącym oleju, kapustę kiszoną odcisnąć lekko i pokroić na drobniejszą. Kapustę włożyć do garnka, podlać wodą i dusić aż zmięknie. Po około 15 minutach dodać grzybki i cebulę i dusić dalej do miękkości kapusty. Co jakiś czas podlewać wodą aby kapusta nie przypaliła się i aby mogła zmięknąć. Gdy kapusta będzie już miękka, dodać sól i pieprz do smaku, odparować wodę i dodać 3 łyżki masła. Wymieszać wszystko razem. Najlepiej podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 31.05.2012 07:27
smaczna
calliope 30.03.2012 09:17
super
caralajna 23.02.2012 08:28
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak