Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
kapusta biała 0,5 szt.
jajko 2 szt.
ryż 1 torebka
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Kapustę szatkujemy. solimy, i odstawiamy, by zmiękła, następnie odciskamy, dodajemy ryż, mięso, oraz jajka. Doprawić do smaku. Dokładnie wyrobić masę. Formujemy owalne kotleciki optaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 22.02.2012 23:34
takie robi się szybciej ale w gołąbkach kapusta do zawijania jest zdecydowanie najlepsza!
Ewaaa 22.02.2012 22:35
Robiłam kiedyś takie gołąbki, ale jednak wolę tradycyjne. Chociaż te szybciej się robi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak