Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w marynacie musztardowej zapiekany z cebulą

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1200 g
cebula 300 g
Musztarda kremska Prymat 3 łyżki
papryczka chili 1 szt.
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 szt.
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w marynacie musztardowej zapiekany z cebulą

Kroki postępowania

1
Mięso oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. przełożyć do misy.
Krok 1 - Schab w marynacie musztardowej zapiekany z cebulą foto
2
Do mięsa dodać oczyszczoną z ziarenek, posiekaną papryczkę chili. Dodać także musztardę kremską, marynatę klasyczną i pieprz ziołowy.
Krok 2 - Schab w marynacie musztardowej zapiekany z cebulą foto
3
Składniki wymieszać. Pozostawić w chłodnym miejscu przez 4 godziny.
Krok 3 - Schab w marynacie musztardowej zapiekany z cebulą foto
4
Mięso wraz z marynatą przełożyć do naczynia, w którym będzie zapiekane. Obłożyć ćwiartkami cebuli (ja użyłam czerwonej i białej). Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Piec 50 minut.
Krok 4 - Schab w marynacie musztardowej zapiekany z cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 04.04.2012 23:58
lubię takie mięsko
Agnieszka_B 26.02.2012 14:28
Zdjęcie po zapieczeniu wyszło wręcz okropne... Dlatego nie dodałam - ale schab był całkiem dobry:)
Mysiunia 24.02.2012 18:39
Myślę, żę będzie smakował bardzo dobrze:) szkoda tylko, że nie dodałaś zdjęcia gotowego schabu już po upieczeniu:)
sylwia / sytofala 22.02.2012 22:15
bardzo kuszący :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak