Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łazanki z bigosem i boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron łazanki 250 gram
kapusta kiszona 300 gram
boczek wędzony 200 gram
przecier pomidorowy 50 gram
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
kminek do smaku
bazylia świeża do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: łazanki z bigosem i boczkiem

1) przygotowanie bigosu (możemy użyć wcześniej zrobionego np. z zamrażalki)
Kapustę wyciskamy z nadmiaru soku żeby bigos nie był za kwaśny.
wrzucamy do garnka i zalewamy wodą.
gotujemy ok godzinę.
pod koniec gotowania kapusty wrzucamy przyprawy.
z bigosu musimy zlać ewentualny nadmiar wody.
2)podsmażanie boczku
kroimy boczek w kostkę i podsmażamy na patelni.
3)gotujemy łazanki
4)na patelnię na której jest boczek wrzucamy bigos i makaron, podgrzewamy wszystko na wolnym ogniu żeby smaki się ze sobą zaprzyjaźniły ;)
smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 13.05.2012 18:48
mam ochotę już od dawna na takie łazanki tylko nie mogę się w końcu zebrać i zrobić takie
smakosz1988 05.05.2012 08:45
mmmmm
zdzichu 30.03.2012 10:03
smaczne
Rogalik 14.03.2012 18:36
fajne
Justyna Jussstiii 27.02.2012 10:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak