Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola z oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 1 opakowanie
grejpfrut różowy 1 szt
oliwa 1-2 łyżki
ocet balsamiczny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwki zielone 100 gram
cebula czerwona 1 szt (mała)

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola z oliwkami

Grejpfruta obrać ze skóry i białych błonek, podzielić na cząstki. Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka, rukolę umyć i osuszyć. Tak przygotowane składniki włożyć do miski, dodać oliwki. W kubku wymieszać oliwę z octem, dodać przyprawy i polać sałatkę. Wymieszać i odstawić na ok. 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 02.06.2013 10:00
Rukoli nigdy wcześniej nie jadłam i bardzo mi ostatnio zasmakowała.
cooleczka 09.01.2013 19:15
smacznie i zdrowo
Angelika10 08.12.2012 23:35
smaczna
Betka 10.05.2012 20:48
super;))
Myszek 12.04.2012 22:41
pyszności
PaniMISIOWA 22.03.2012 20:41
bardzo apetyczna kompozycja
Ania67 21.03.2012 07:31
fajne połączenie
MAR3STA 24.02.2012 17:53
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak