Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZŁOCISTE PODPIEKANE FILETY Z DORSZA GRENLANDZKIEGO

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 1 szt
mąka pszenna 4-5 łyżek
majonez 3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
olej do smażenia
filet z dorsza 1 kg
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: ZŁOCISTE PODPIEKANE FILETY Z DORSZA GRENLANDZKIEGO

Filety z dorsza poporcjować,oprószyć solą i białm pieprzem,oraz przyprawą do ryb,dokładnie skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na 2 godziny.Na patelni rozgrzać olej,obtaczać filety w mące strzepując jej nadmiar i smażyć na dość ostrym ogniu po dwie minuty z każdej strony.Piekarnik rozgrzać do 200 stopni i nastawić tylko górną grzałkę,filety ułożyć na blaszce do pieczenia i każdy posmarować z wierzchu majonezem wymieszanym ze szczyptą ostrej papryki.Zapiekać około 15-20 minut aż z wierzchu staną się złociste.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 29.10.2013 00:06
uwielbiam tak przyrządzoną rybkę
Katarzyna59 23.07.2013 07:43
apetyczna rybka
Papryczka 22.06.2013 21:34
super rybka
dorotka0000025 22.04.2013 14:26
pysznie sie zapowiada
Krystyna32 17.11.2012 00:30
extra
Łukasz15 09.09.2012 14:26
Pyszne
Ada-Gaba 29.08.2012 07:22
wyśmienite
ankaryba 12.07.2012 12:51
super!!!
Anna152 22.06.2012 08:31
pycha
irenka 02.06.2012 21:10
pycha,uwielbiam dorsza
Betka 10.05.2012 20:52
rewelacja;)
zuzanna_z 29.04.2012 16:58
extra
gacopierz23 23.04.2012 20:33
zdrowa rybka
Norgiusz 10.04.2012 14:29
uwielbiam dorsza:)
Seba 05.04.2012 09:12
pycha
olkaaa 27.03.2012 07:47
fajne
Maniek2 05.03.2012 18:20
lubię dorsza pycha
mirosława4 05.03.2012 16:31
super
Mariusz10 03.03.2012 21:28
apetyczna ryba
Ewa111 01.03.2012 11:04
fajnie wyszła ci ta rybka ,ja nie mam talentyudo zrobienia ryb morskich,zawsze mi się coś z nimi dzieje,to przyklejają się do patelni ,a to nie mają smaku
anemon 26.02.2012 18:29
Pięknie złocista ryba, czyli tak jak lubię.
ziutula
ziutula 25.02.2012 08:46
pysznie podano do stołu...
MAR3STA 24.02.2012 17:49
pychota!
Dorota59 24.02.2012 14:02
jaki ładny złocisty kolor
Ewaaa 22.02.2012 22:38
Robię bardzo podobnie, polecam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak