Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kapusty mieszanej

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
kapusta kiszona 1,5 kg
kostki mięsne 2 szt
wołowina gotowana 1/2 kg
kiełbasa podwawelska 1/2 kg
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
bulion 1 litr
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kapusty mieszanej

Kroki postępowania

1
Białą kapustę szatkujemy, solimy i odstawiamy, aby zmiękła
Krok 1 - Bigos z kapusty mieszanej foto
2
Kiszoną kapustę odciskamy, dolewamy bulion, kostkę mięsną i gotujemy pod przykryciem do miękkości.
Krok 2 - Bigos z kapusty mieszanej foto
3
Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na patelni, w razie potrzeby dolewamy odrobinę oleju aby się nie przypaliła
Krok 3 - Bigos z kapusty mieszanej foto
4
Kapusty łączymy ze sobą oraz pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Bigos z kapusty mieszanej foto
5
Smacznego
Krok 5 - Bigos z kapusty mieszanej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 18.10.2013 22:56
lubie taki mieszany bigos
Dorian 16.10.2013 21:27
smaczny bigosik
Katarzyna59 06.07.2013 19:03
przpyszny bigosik
kuklik 19.03.2013 11:44
też tak gotuję pół na pół
Łukasz15 27.08.2012 10:31
bardzo lubię taki bigos
Anna138 25.06.2012 22:42
uwielbiam
mirosława4 30.05.2012 18:12
pyszny
RenataZ-et 14.03.2012 14:48
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak