Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaniec z pieczarkami i serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 gram
ser żółty 4 plastry
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 luzek
jajko 2 sztuki
pierś z kurczaka 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaniec z pieczarkami i serem

Kroki postępowania

1
Pieczarki kroimy w male plastry lub szatkujemy w malakserze , wrzycamy na olej , przyprawiamy wegeta i podpiekamy . Piers z kurczaka rozbijamy na cienkie plastry , przyprawiamy wegeta , pieprzem i czosnkiem granulowanym . nakladamy na nia plaster sera zoltego i pieczarki .
Krok 1 - Zawijaniec z pieczarkami i serem foto
2
Piersi zawijamy w ruon tak zeby nigdzie nie wychodzily pieczarki ani ser . Ja zazwyczaj zawijam je pozniej w folie sporzywcza i wkladam do lodowki na 24 godziny wtedy sa lepsze .
Krok 2 - Zawijaniec z pieczarkami i serem foto
3
Panierujemy w jajku i bulce tartej na drugi dzien .
Krok 3 - Zawijaniec z pieczarkami i serem foto
4
W garnku rozgrzewamy olej . Ilosc oleju powinna byc taka zeby mogla zakryc przynajmniej do polowy devolaje . Podpiekamy ze wszystkich stron tak zeby bulka sie delikatnie zarumienila .
Krok 4 - Zawijaniec z pieczarkami i serem foto
5
Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni i wkladamy devolaje na 30 minut tak zeby mieso w srodku moglo upiec sie do konca .
Krok 5 - Zawijaniec z pieczarkami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 07.03.2012 22:37
mniamm
sylwia / sytofala 22.02.2012 22:31
lubię takie :)
agabi
agabi 22.02.2012 19:19
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak