Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem waniliowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

laska wanilii 1
cukier 1/2 szklanki
żółtko jajek 3
likier waniliowy 2 łyżki
mleko skondensowane 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem waniliowy

Do miski wsypujemy cukier.Kolejno dodajemy żółtka i ucieramy na gładką masę bez grudek.Następnie dodajemy stopniowo cały czas ucierając 1 szklankę skondensowanego mleka,Dodajemy miąższ z 1 laski wanilii i 2 małe łyżeczki likieru waniliowego.Składniki dokładanie połączyć.Masa może posłużyć nam do przełożenia tortu,bądź jako krem na owoce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak